Σχεδιασμός Ιστοσελίδων
Η ιστοσελίδα της εταιρίας σας είναι ο καθρέφτης της εταιρίας στους πελάτες της.
Ιστοσελίδες που προσελκύουν
Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | PC Manager
Στην σημερινή εποχή, το ίντερνετ είναι το βασικό εργαλείο προβολής και διαφήμισης μιας εταιρίας. Η σωστή προβολή μέσω του ίντερνετ παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα της εταιρίας. Ένας λιτός και λειτουργικός σχεδιασμός, χωρίς ελλείψεις σε περιεχόμενο, είναι η συνταγή της επιτυχίας για κάθε ιστοσελίδα. Ο επισκέπτης πρέπει να λαμβάνει ξεκάθαρα μηνύματα, χωρίς να κουράζεται διαβάζοντας αμέτρητες γραμμές πληροφοριών. Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να δίνει στον επισκέπτη αυτό που χρειάζεται και να δίνει έμφαση σε σημεία που ο πελάτης αναζητά.

Η ευκολία στην πλοήγηση είναι εξίσου σημαντική. Ο επισκέπτης πρέπει να διαβάζει την ιστοσελίδα σαν να ξεφυλλίζει την καθημερινή του εφημερίδα, έχοντας πάντα τις πληροφορίες που αναζητά σε ένα όμορφα σχεδιασμένο περιβάλλον πλοήγησης που θα τον κάνει να επισκεφτεί ξανά την σελίδα και θα την προτείνει σε άλλους.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | PC Manager

Κάθε ιστοσελίδα είναι επιτυχημένη μόνο αν συνοδεύεται από σωστή προβολή. Η δημιουργία ενός όμορφου web-site είναι η μισή δουλειά, το να πει κανείς στον πελάτη σε ποια διεύθυνση θα το βρει είναι η άλλη μισή. Για τον λόγο αυτό, σε κάθε ιστοσελίδα εφαρμόζονται δοκιμασμένες τεχνικές marketing, που θα αυξήσουν σημαντικά την αναγνωσιμότητα και θα ανεβάσουν την κατάταξή της σε μηχανές αναζήτησης.

Τα σημαντικότερα βήματα για την σχεδίαση μιας ιστοσελίδας είναι:

 • Κατοχύρωση του ονόματος (domain name) μορφής www.onoma.gr
 • Συνέντευξη με τον πελάτη και συλλογή γραφικών (λογότυπα εταιρίας κ.α.)
 • Σχεδιασμός προσχεδίου της σελίδας
 • Επίδειξη προσχεδίου με όνομα μορφής www.pcmanager.gr/onoma/
 • Σχεδιασμός και επίδειξη του τελικού σχεδίου της σελίδας
 • Εκπαίδευση χρήσης του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)
 • Υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδας (S.E.O. και Web Marketing)
Σχεδιασμός Στατικών Ιστοσελίδων
Σχεδιασμός Στατικών Ιστοσελίδων | PC Manager
Οι στατικές ιστοσελίδες (συχνά αναφέρονται και "flat pages") αποτελούν την πιο διαδεδομένη μορφή ιστοσελίδων. Στατικές χαρακτηρίζονται οι σελίδες που το περιεχόμενό τους δεν αλλάζει συχνά ή εύκολα από τρίτους και δεν κάνουν χρήση εργαλείων εύκολης διαχείρισης. Οι πληροφορίες που παρέχουν είναι οι ίδιες για όλους τους επισκέπτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο όγκος ενός στατικού website είναι μικρότερος από κάθε άλλο είδος site.

Οι στατικές ιστοσελίδες είναι η ιδανική λύση για την επιχείρηση που αναζητά την προβολή της στο διαδίκτυο, έχοντας σταθερή δραστηριότητα, χωρίς να ενδιαφέρεται για ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν μεγαλύτερη προτίμηση στις στατικές σελίδες που μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς αλλαγές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σχεδιασμός Δυναμικών Ιστοσελίδων
Σχεδιασμός Δυναμικών Ιστοσελίδων | PC Manager
Οι δυναμικές ιστοσελίδες περιλαμβάνουν νέες πληροφορίες και αλλάζουν διαρκώς, σχεδόν σε κάθε νέα επίσκεψη στην ιστοσελίδα. Χαρακτηρίζονται ως δυναμικές γιατί αλλάζουν όψη με τον χρόνο, με τον χρήστη που επισκέπτεται τη σελίδα, με το περιεχόμενο που περικλείουν και τις αλληλεπιδράσεις του χρήστη σε αυτό. Μία δυναμική ιστοσελίδα μπορεί να περιλαμβάνει και πολλές στατικές σελίδες που δεν αλλάζουν με τον χρόνο.
Απομακρυσμένη Υποστήριξη (Remote Support) | PC Manager

Καθώς το site εμπλουτίζεται συνέχεια με νέο περιεχόμενο, το μέγεθος των δεδομένων που αποθηκεύονται αυξάνεται και η διαχείριση της σελίδας γίνεται όλο και δυσκολότερη. Για τον λόγο αυτό, η PC Manager χρησιμοποιεί Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS: Content Management System), τα οποία χρησιμοποιούν βάση δεδομένων (εγκατεστημένη στον server) για να ταξινομήσουν και να αποθηκεύσουν τα περιεχόμενα της σελίδας. Τα συστήματα διαχείρισης που χρησιμοποιούμε είναι τα πλέον δοκιμασμένα, μεταξύ των οποίων τα Joomla, Wordpress, Drupal, e107. Τον σχεδιασμό δυναμικών ιστοσελίδων συνοδεύει πάντα και εκπαίδευση χρήσης του συστήματος διαχείρισης που έχει επιλεχθεί.

Συνοπτικά, οι εργασίες σχεδιασμού δυναμικής ιστοσελίδας περιλαμβάνουν:

 • Σχεδιασμός δενδροδιαγραμμάτων που αφορούν το περιεχόμενο και την δομή του δυναμικού site (κατηγορίες, ενότητες, κ.α.)
 • Ψηφιοποίηση και σχεδιασμός των γραφικών της σελίδας
 • Σχεδιασμός προσχεδίου εμφάνισης της σελίδας και συζήτηση με τον πελάτη
 • Σχεδιασμός του τελικού σχεδίου εμφάνισης της σελίδας
 • Εκπαίδευση χρήσης του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)
Σχεδιασμός Community Site / Forum Site
Σχεδιασμός Community Site / Forum Site | PC Manager
Ένα forum είναι ένας ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων στον οποίο μπορούν να γίνουν δικτυακές συζητήσεις υπό την μορφή δημοσιευμένων μηνυμάτων που αφήνει ο κάθε επισκέπτης του forum. Η αλληλεπίδραση των χρηστών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι δημοσιεύσεις των επισκεπτών είναι που κρατούν ένα forum site "ζωντανό". Η ευκολία στην πλοήγηση του forum και η εύκολη παραμετροποίησή του από τον τελικό χρήστη είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο forum site.

Τα forum site είναι ιδανικά για εταιρίες ή ιδιώτες που θέλουν να αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους. Με την σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας ενός forum site δημιουργείται μία ηλεκτρονική κοινότητα από χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα. Η δομή του forum site αρχίζει να παίρνει μορφή ανάλογα με τις απαιτήσεις των επισκεπτών και των θεματικών συζητήσεων που αναπτύσσουν.

Σχεδιασμός Community Site / Forum Site | PC Manager

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα forum site όπως κρυφή επικοινωνία μεταξύ των μελών, δημιουργία φωτογραφικών album, ανέβασμα αρχείων, δημοσιεύσεις ειδήσεων. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι διαχειριστές του forum site (administrator και moderators) καθώς αυτοί θέτουν του όρους χρήσης μιας τέτοιας σελίδας και έχουν την δυνατότητα να αφαιρούν μηνύματα χρηστών που δεν ακολουθούν τους κανόνες λειτουργίας του site.

Όπως και στην σχεδίαση των δυναμικών ιστοσελίδων, η κατασκευή ενός forum site συνοδεύεται πάντα από εκπαίδευση χρήσης του συστήματος διαχείρισης της σελίδας.

Κατασκευή Blog
Κατασκευή Blog | PC Manager
Ένα Blog (συντομογραφία του Web Log) είναι η ηλεκτρονική καταγραφή ιδεών, γεγονότων ή πληροφοριών που αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα ή ένα συγκεκριμένο άτομο. Στην χώρα μας, τα blogs χρησιμοποιούνται συχνότερα για έκφραση πολιτικών και προσωπικών απόψεων, ενώ χρησιμοποιούνται από εταιρίες για λόγους διαφήμισης και προώθησης εργασιών.

Τα blog είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στις μέρες μας, και όλο συχνότερες αναφορές σε blogs γίνονται από τα μέσα ενημέρωσης. Αρκετοί θεωρούν πως ο συμβατικός τρόπος ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά) θα αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από ηλεκτρονικά blogs. Χρησιμοποιούνται συχνά για Internetl Marketing, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα σε εταιρικές σελίδες, ενώ από εμπορικές επιχειρήσεις, η κατασκευή ενός blog φέρνει την επιχείρηση πιο κοντά στον πελάτη, κρατώντας συνεχώς επαφή και δημιουργώντας αίσθημα εμπιστοσύνης.

Κατασκευή Blog | PC Manager
Το σύστημα διαχείρισης που χρησιμοποιείται για την κατασκευή και συντήρηση ενός blog είναι το λογισμικό Wordpress, με εξαιρετικές λειτουργίες, όπως:
 • Εύκολη και γρήγορη διαχείριση δημοσιεύσεων
 • Εύκολη και γρήγορη προσθήκη φωτογραφιών και video
 • Γραφικό περιβάλλον επεξεργασίας
 • Υποστήριξη πρόσθετων εργαλείων
 • Υποστήριξη πολλαπλών διαχειριστών
Υπηρεσίες S.E.O.
Υπηρεσίες S.E.O. | PC Manager
S.E.O. είναι τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimization. Πρόκειται για τεχνικές που ακολουθούνται κατά την κατασκευή και συντήρηση μιας ιστοσελίδας ώστε να αυξηθεί η βαθμονόμηση της σελίδας σε μηχανές αναζήτησης και να εμφανίζεται ψηλότερα από άλλες αντίστοιχου περιεχομένου. Υψηλή βαθμονόμηση σε μηχανές αναζήτησης συνεπάγεται και αύξηση της επισκεψιμότητας.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται λαμβάνουν υπόψη τον τρόπο που λειτουργούν οι αυτοματοποιημένες μηχανές αναζήτησης (αλγόριθμος λειτουργίας των google, yahoo κ.α.), τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούν οι χρήστες για τις αναζητήσεις τους, και ποιες μηχανές αναζήτησης προτιμούν οι πιθανοί μελλοντικοί πελάτες. Μία εναλλακτική μέθοδος S.E.O. είναι η προώθηση ενός website με πληθώρα backlinks και inbound links.

Υπηρεσίες S.E.O. | PC Manager

Οι υπηρεσίες S.E.O. μπορούν να εκτελεστούν κατά την σχεδίαση της σελίδας σας, ή στο υπάρχον web site που έχετε ήδη σε λειτουργία αλλά θέλετε να αυξήσετε την αναγνωσιμότητά του. Το αποτέλεσμα θα είναι μία ιστοσελίδα φιλικότερη προς τον αναγνώστη, αλλά και φιλικότερη προς τις μηχανές αναζήτησης, ανεβάζοντας έτσι την κατάταξή της.

Οι υπηρεσίες S.E.O. παρέχονται δωρεάν μαζί με κάθε σχεδίαση νέας ιστοσελίδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Web Marketing
Web Marketing | PC Manager
Καμία ιστοσελίδα δεν είναι επιτυχημένη αν δεν συνοδεύεται και από το έξυπνο marketing. Το πρώτο βήμα είναι η κατασκευή ενός ποιοτικού και λειτουργικού web site, το δεύτερο βήμα είναι να μάθουν οι αναγνώστες την ύπαρξή του.

Βασικός κανόνας του σωστού Web Marketing είναι η δημιουργία στόχων διαφήμισης. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να είναι ξεκάθαρο το target group που στοχεύει η προώθηση μιας ιστοσελίδας. Μετά από συνέντευξη με το καταρτισμένο προσωπικό της PC Manager θα δοθούν απαντήσεις για τις συνήθειες, τα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις των πιθανών μελλοντικών πελατών σας.

Web Marketing | PC Manager

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προώθησης ενός site, μερικοί από τους οποίους είναι:

 • Social Media Marketing (facebook, twitter, linkedIn κ.α.)
 • Blog Marketing
 • Διαφήμιση σε άλλες ιστοσελίδες
 • Διαφημιστικές καμπάνιες PPC (Pay Per Click, όπως Google AdWords, AdBrite, MSN AdCenter, Bidvertiser κ.α.)
 • E-mail Marketing
Η υπηρεσίες Web Marketing παρέχονται δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα με κάθε σχεδίαση νέας ιστοσελίδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
Το PC Manager προτείνει
Το PC Manager προτύνει
Το PC Manager προτύνει
Το PC Manager προτύνει
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τηλέφωνο: 6945197864
6945197864
Skype Contact: pcmanager.support
pcmanager.support
email: info@pcmanager.gr
© Copyright 2004-2012 | PC Manager All rights reserved | info@pcmanager.gr | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | SITEMAP
Επιστροφή στην αρχή
PC Manager contact info
PC Manager on Facebook
Pc Manager on Twitter
PC Manager on Linked In